Θεραπεία Ελκών ELVeS PainLess®

Σε συνδυασμό με τις ήδη γνωστές θεραπευτικές προσεγγίσεις (ελαστική περίδεση, φαρμακευτική αγωγή, έλεγχο και ρύθμιση του σακχάρου, ενδαγγειακή θεραπεία κιρσών, κλπ.) το ανώδυνο laser ELVeS Painless® 1470nm προσφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ίαση των ελκών δίνοντας λύση σε ασθενείς που ταλαιπωρούνται για χρόνια. H θεραπεία επούλωσης πραγματοποιείται ενδαγγειακά ή επιδερμικά με φωτοδιέγερση.

Ενδαγγειακά: η ακτινοβολία laser εφαρμόζεται μέσω οπτικής ίνας σε όλο το μήκος της πάσχουσας φλέβας. Η ακτινοβολία κλείνει ολοκληρωτικά τη διάτρητη φλέβα, ξεκινά την διαδικασία ίασης και επιταχύνει σημαντικά τον χρόνο κλεισίματος του φλεβικού έλκους.

Με φωτοδιέγερση: μέσω ενός ειδικού spot 6mm χαμηλά επίπεδα ακτίνων laser εφαρμόζονται σε σχεδιασμό χιαστί πάνω στο έλκος. Η εφαρμογή της ενέργειας laser προκαλεί φωτοδιέγερση, ενεργοποιεί τους ινοβλάστες και σταδιακά παράγει νέο επιθηλιακό ιστό, συντελώντας έτσι στην «φυσική» και ταχεία επούλωση του έλκους.

Τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι αξιοσημείωτα και στη θεραπεία των διαβητικών και νευροπαθητικών ελκών καθώς και ελκών από αγγειίτιδα τα οποία είναι ιδιαίτερα δύσκολα στη θεραπεία τους. Ακόμη και σε περιπτώσεις μειωμένης μικρο-κυκλοφορίας οι ακτίνες laser οδηγούν σε διέγερση και πολλαπλασιασμό των κυττάρων του ασθενή.

Η διαδικασία θεραπείας ελκών είναι ανώδυνη λόγω των ειδικών χαρακτηριστικών του laser ELVeS Painless®1470nm και πραγματοποιείται εξωνοσοκομειακά (στο ιατρείο) σε εβδομαδιαία βάση. Ανάλογα με την περίπτωση τα έλκη κλείνουν εντελώς μετά από 3-4 συνεδρίες.