Συχνές Ερωτήσεις

Τι είδους εγγύηση έχω όταν αγοράζω το Veinlite®;

Όλες οι συσκευές Veinlite και τα εξαρτήματα, με την εξαίρεση των λαμπτήρων αλογόνου και των μη επαναφορτιζόμενων μπαταριών, συνοδεύονται από εγγύηση ενός έτους, με την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις κακής χρήσης. Αν το Veinlite® σας παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα μετά από ένα ή δύο έτη και δεν έχει προκύψει από κακή χρήση ή χρήση χωρίς τα αναλώσιμα καλύμματα  (στην περίπτωση των φορητών Veinlite), συνήθως το επισκευάζουμε δωρεάν. Οι πελάτες θα πρέπει να καλούν για να λάβουν έγκριση πριν στείλουν οποιαδήποτε συσκευή Veinlite® για επισκευή.

 

Ποια είναι η πολιτική επιστροφών;

Δεχόμαστε επιστροφές μέχρι και 30 ημέρες από την ημερομηνία της παραλαβής, αλλά θα πρέπει να έχουν εγκριθεί. Αν, για οποιονδήποτε λόγο, κάποιος πελάτης (ιδιώτης ή νοσοκομείο) κρίνει ότι το Veinlite® δεν πληροί τις απαιτήσεις του, θα πρέπει να μας καλέσει εντός 30 ημερών από την παραλαβή για να λάβει έναν αριθμό έγκρισης επιστροφής εμπορεύματος (RMA#). Οι μη εγκεκριμένες επιστροφές δεν θα γίνονται αποδεκτές και δεν θα καλύπτονται τα έξοδα αποστολής.

 

Πώς λειτουργούν οι συσκευές Veinlite;

Οι συσκευές Veinlite παράγουν έναν δακτύλιο έντονου φωτός το οποίο εστιάζει προς τα κάτω και προς το κέντρο του δακτυλίου. Όταν το Veinlite τοποθετείται στο δέρμα, το φως φωτίζει ομοιόμορφα τους επιφανειακούς ιστούς μέσα στο δακτύλιο. Το μη αποξυγονωµένο αίμα στις φλέβες απορροφά το φως και έτσι οι φλέβες εμφανίζονται σαν σκούρες γραμμές μέσα στη φωτισμένη περιοχή. Ασκώντας απαλή πίεση στο Veinlite® τεντώνεται το δέρμα και διαστέλλεται η φλέβα για ευκολότερη εισαγωγή της βελόνας, μέσω του ανοίγματος στον δακτύλιο.

 

Τα φορητά μοντέλα Veinlite® χρησιμοποιούν και κόκκινο και πορτοκαλί LED φως. Ποιος είναι ο σκοπός αυτών των χρωμάτων;

Τα πορτοκαλί LED παράγουν το βέλτιστο μήκος κύματος φωτός για απορρόφηση από το αποξυγονωμένο αίμα στις φλέβες, και έτσι το πορτοκαλί φως παρέχει την καλύτερη αντίθεση για την απεικόνιση των φλεβών. Η TransLite διαθέτει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την χρήση αυτού του μήκους κύματος φωτός για τον εντοπισμό φλεβών (Αριθμός Διπλώματος Ευρεσιτεχνίας: ΗΠΑ 7.874.698 B2). Τα κόκκινα LED χρησιμοποιούνται επειδή παράγουν φως με μεγαλύτερο μήκος κύματος, το οποίο διαπερνά βαθύτερα τους ιστούς και διεισδύει καλύτερα σε πιο σκούρο δέρμα.

 

Ποια είναι η διάρκεια ζωής των επαναφορτιζόμενων μπαταριών στο Veinlite LED® και στο Veinlite LEDX;

Οι μπαταρίες μπορούν να φορτιστούν εκατοντάδες φορές και έτσι μπορούν να αντέξουν 3-5 έτη για τους περισσότερους χρήστες που τις φορτίζουν μία φορά την εβδομάδα. Συστήνεται να φορτίζετε πλήρως τη μπαταρία όταν αφαιρείτε το Veinlite® από τον φορτιστή. Αφήνοντας το Veinlite® συνδεδεμένο στον φορτιστή ακόμα και όταν δεν χρησιμοποιείται θα μειωθεί η διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

 

Πόσο χρόνο χρειάζεται το Veinlite LED®/LEDX για να φορτιστεί και πώς θα ξέρω πότε πρέπει να το φορτίσω;

Χρειάζονται περίπου 2-3 ώρες για μία πλήρη φόρτιση, αλλά μπορείτε να φορτίσετε τη συσκευή για λιγότερο χρονικό διάστημα αν το επιθυμείτε. Και τα δύο μοντέλα φέρουν λυχνία ειδοποίησης για τη χαμηλή φόρτιση (κάτω από το πορτοκαλί κουμπί), που φωτίζει όταν η στάθμη της φόρτισης πέφτει κάτω από το 20%.

 

Υπάρχουν κάποιες προφυλάξεις που πρέπει να λαμβάνονται αναφορικά με την επαναφορτιζόμενη μπαταρία στα Veinlite LED®/LEDX;

Η μπαταρία στα Veinlite LED®/LEDX είναι μία τυπική μπαταρία λιθίου, παρόμοια με αυτή των κινητών τηλεφώνων και περιέχει μία πολύ μικρή ποσότητα λιθίου. Παρακαλούμε, ανατρέξτε στο Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας Υλικού ( MSDS) του κατασκευαστή για αναλυτικές πληροφορίες. Στην εξαιρετικά απίθανη περίπτωση διαρροής (λιγότερες από 1 στις 15.000), επικοινωνήστε με την TransLite για να επιστραφεί η μονάδα με την μπαταρία στη θέση της και μην αγγίζετε την μπαταρία.

 

Δουλεύω με μικρά παιδιά. Ποιο μοντέλο είναι το πλέον κατάλληλο;

Το Veinlite Ρ είναι ένα καλό μοντέλο αν δουλεύετε σε μία κλινική με παιδιά ηλικίας μεταξύ 1 - 10 ετών: είναι το πιο δυνατό μοντέλο και θα λειτουργεί σωστά ακόμα και σε υπέρβαρα νήπια και παιδιά. To Veinlite P θα πρέπει να συνδέεται στην πρίζα. Αν χρειαστείτε ένα φορητό μοντέλο για να το μεταφέρετε μαζί σας στο νοσοκομείο, η καλύτερη επιλογή είναι το Veinlite LED – μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε παιδιά κάθε ηλικίας.

 

Ποιες συσκευές Veinlite λειτουργούν σε παχύσαρκους ασθενείς;

Ένας από τους λόγους για τους οποίους οι φλέβες βρίσκονται δύσκολα είναι επειδή οι ασθενείς είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Τα μοντέλα οπτικών ινών Veinlite® (για ενήλικες) και Veinlite LS (για παιδιά και ενήλικες) λειτουργούν πολύ καλά σε παχύσαρκους ασθενείς. Αν χρειάζεστε ένα φορητό μοντέλο για παχύσαρκους ασθενείς, το Veinlite LEDX, το μεγαλύτερο και πιο ισχυρό φορητό Veinlite®, έχει σχεδιαστεί για αυτό τον σκοπό.

 

Λειτουργούν οι συσκευές Veinlite σε ασθενείς με σκούρο δέρμα;

Ναι, οι συσκευές Veinlite λειτουργούν σε όλους τους τόνους του δέρματος. Τα κόκκινα LED έχουν συμπεριληφθεί στην υλοποίηση του φορητού μας μοντέλου για να διασφαλιστεί ότι η συσκευή θα λειτουργεί και σε πιο σκούρο δέρμα. Τα μοντέλα με οπτικές ίνες παράγουν έντονο λευκό φως σε διάφορα μήκη κύματος, και έτσι έχουν καλά αποτελέσματα και σε σκούρα δέρματα.

 

Πόσο καλά λειτουργούν οι συσκευές Veinlite στο σκοτάδι;

Οι συσκευές Veinlite είναι πραγματικά εξαιρετικές σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Αν δουλεύετε βράδυ σε ένα νοσοκομείο, μπορείτε να τοποθετήσετε ενδοφλέβιους καθετήρες χωρίς να ανάψετε τα φώτα. Αν είστε διασώστης που τοποθετεί ορό έξω το βράδυ, ή σε οποιαδήποτε κατάσταση χαμηλού φωτισμού, θα αγαπήσετε τις φορητές συσκευές Veinite καθώς δίνουν μία ακόμα καλύτερη όψη της φλέβας όταν ο περιβάλλων φωτισμός είναι χαμηλός.

 

Σε τι βάθος φτάνει το φως;

Το βάθος εξαρτάται από το μοντέλο: το φως από τις μονάδες οπτικών ινών φτάνει σε βάθος ενός εκατοστού, ενώ το φως από τα φορητά μοντέλα φτάνει σε λίγο μικρότερο βάθος - ωστόσο, η πιο σημαντική ερώτηση είναι σε πόσο βάθος μπορούν να παρατηρηθούν οι φλέβες. Συνήθως, οι φλέβες μπορούν να παρατηρηθούν μέχρι και στα 6 mm, αν είναι αρκετά μεγάλες ώστε να μπορούν να υποστηρίξουν καθετήρα. Οι πολύ λεπτές φλέβες δεν φαίνονται σε αυτό το βάθος.

 

Πόσο ανθεκτικές και αξιόπιστες είναι οι συσκευές Veinlite;

Έχουμε πελάτες που χρησιμοποιούν τις συσκευές οπτικών ινών Veinlite για 10 χρόνια. Οι πρώτες συσκευές Veinlite LED® πουλήθηκαν το 2005 και εξακολουθούν να πωλούνται. Αν και δεν συστήνουμε την σκόπιμη πτώση των φορητών Veinlite®, όλοι μας λένε ότι έχουν πολύ καλή αντοχή! Ένας διασώστης έριξε το Veinlite LED® από την τσάντα της ενώ σήκωνε έναν ασθενή. Ο σκύλος του ασθενή ήταν πολύ θυμωμένος και έφυγε τρέχοντας με το Veinlite LED®. Αν και το σκυλί δάγκωσε τη συσκευή άσχημα, γεμίζοντάς τη με σημάδια από τα δόντια του και με μία τρύπα στο πλαστικό κάλυμμα που αποκαλύπτει τα LED και την πλακέτα, η συσκευή εξακολουθεί να λειτουργεί. Δείτε τη φωτογραφία εδώ!

 

Υπάρχουν κλινικές μελέτες που να δείχνουν την αποτελεσματικότητα των συσκευών Veinlite® σε σχέση με τα ποσοστά επιτυχίας ενδοφλέβιας πρόσβασης;

Ναι, μία μελέτη στο Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης έδειξε αύξηση στο ποσοστό επιτυχίας των πρώτων προσπαθειών για τις δύσκολες περιπτώσεις εισαγωγής καθετήρα. Άλλες αναφορές, όπως αυτή από το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης, έχουν δείξει μειώσεις στις αποτυχίες πρόσβασης στις φλέβες.

 

Πώς αποτρέπονται οι διασταυρούμενες μολύνσεις;

Όλες οι φορητές συσκευές Veinlite παρέχονται με πλαστικά διαχωριστικά καλύμματα μιας χρήσης. Ο δακτύλιος φωτισμού Veinlite II μπορεί να αποστειρωθεί στον αυτόκαυστο κλίβανο και διατίθεται με καλύμματα διαχωρισμού μίας χρήσης. Αυτά τα καλύμματα μπορούν επίσης να τοποθετηθούν στον τυπικό δακτύλιο φωτισμού Veinlite®. Οι δακτύλιοι φωτισμού Veinlite® Veinlite P κατασκευάζονται από μέταλλο και μπορούν να καθαριστούν με οποιοδήποτε διάλυμα οινοπνεύματος, χλωρεξιδίνης ή άλλο ιατρικό απολυμαντικό διάλυμα.

 

Απαιτείται χρήση ζώνης αιμοληψίας;

Το καταπληκτικό με τις συσκευές Veinlite είναι ότι δεν χρειάζεται η χρήση ζώνης. Το παραπάνω είναι ιδιαίτερα χρήσιμο με τα μικρά παιδιά που κλαίνε όποτε χρησιμοποιείτε ζώνη αιμοληψίας ή σε πολύ αδύναμους ασθενείς με λεπτά χέρια ή σε ασθενείς που παρουσιάζουν μώλωπες όποτε χρησιμοποιείται ζώνη. Αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζώνη αιμοληψίας αν επιθυμείτε να φανούν ακόμα περισσότερο οι φλέβες. Γνωρίζετε ότι η χρήση μίας ζώνης αιμοληψίας μπορεί να αλλάξει τη χημεία του αίματος; Ανατρέξτε σε αυτή τη μελέτη για λεπτομέρειες.

 

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι συσκευές Veinlite για την τοποθέτηση περιφερικά εισερχόμενων κεντρικών καθετήρων (PICC);

Οι συσκευές Veinlite είναι καταπληκτικές για χρήση σε περιπτώσεις δύσκολης επιφανειακής πρόσβασης για τους καθετήρες, αλλά το φως δεν διαπερνά σε τέτοιο βάθος ώστε να τοποθετούνται καθετήρες PICC.